Proč vyrábíme cidre a ne cider?
Vybrali jsme pro náš nápoj název cidre, protože stylem výroby, a tím pádem i chutí, odpovídá nápoji původem z Francie. Vyrábíme ho z čerstvě vylisovaného jablečného moštu a necháváme ho dlouho zrát v demižonech. Nijak ho nedoslazujeme ani nekonzervujeme. Svou jemnou perlivost získává díky zrání v uzavřených lahvích.
Jsme zahradnická rodina, která má ráda dobré jídlo a dobré pití. Ovoce a zeleninu si sami pěstujeme na naší zahradě. Vyrábíme domácí zavařeniny, šťávy a likéry. Nemáme rádi plýtvání a tak se snažíme zpracovat úplně všechno, co nám na zahradě vyroste. Proto jsme se pustili i do výroby jablečného a hruškového moštu. Pak jsme ale přemýšleli, co by se tak dalo vyrábět dál, a tak jsme v roce 2016 začali s výrobou cidru. Cidre nám totiž přišel jako ideální řešení. Je to skvělé pití na léto, je lehce alkoholický, takže zlepší náladu, ale přitom neunaví. Není doslazovaný, takže ho můžete vypít hodně, aniž by se Vám lepila pusa a ráno se rozhodně neprobudíte s bolením hlavy.
Jablka, ze kterých mošt vyrábíme, rostou na naší zahradě. Neošetřujeme je žádnými chemickými postřiky a sbíráme je, až když jsou plně zralá.